Komen Abu Aqif: Ada yang pertikai DFB bernasyid. Namun masing² ada pendapat dan hujah sendiri. Maka mungkin DFB juga ada pendapatnya sendiri berkenaan nasyid yang dibenarkan di dalam Islam. Nasyid sebenarnya adalah bait-bait Syair yang didendangkan oleh pemuisi Arab. Dan video di bawah adalah satu contoh hujah yang agak baik berkenaan nasyid. Semoga bermanfaat. Kredit to Pena Minang

Pun begitu dinasihatkan tidak perlulah berlebih-lebihan dalam bernasyid Sehingga menjadikannya kemestian atau sehingga mengabaikan perkara yang lain kerana sabda Nabi:

“Termasuk baiknya keislaman seseorang adalah dia meninggalkan hal-hal yang dia tidak berkepentingan terhadapnya.” [HR. Tirmidzi dan Ibnu Majah. Hasan]

Allahua'lam.


Video Penuh: #PAU2013 @ustazfathulbari Menyokong Usul Ucapan Dasar Presiden

Segmen Terpilih:

1. #PAU2013 @ustazfathulbari UMNO Bersedia Dikritik Demi Kebaikan
2. #PAU2013 @ustazfathulbari Bernasyid
3. #PAU2013 @ustazfathulbari Takrif Islam Dalam Perlembagaan Hapus Ajaran Sesat
3. #PAU2013 @ustazfathulbari Mempertahankan Bangsa Bukan Rasis
4. #PAU2013 @ustazfathulbari Berikan Portfolia Jelas Kepada Agamawan Dalam UMNOKepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik "Syndication" di sebelah kiri
- Klik "Grant Permissions"
- Klik "Add Facebook Target" dan klik "Add"

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..
 
Abu Aqif Studio © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger

Top